Hävikkiviikko – kampanja ruokahävikin vähentämiseen

hävikkiviikko

Tällä viikolla olemme viettäneet koulussa Hävikkiviikkoa. Ympäristöagentit starttasivat viikon maanantaina pitämällä pienen infoiskun keskusradiosta. Ruokala koristeltiin teeman mukaisesti ja ympäristöoppilaat puhuivat luokissa aiheesta. Näin viikon keskivaiheilla voidaan jo todeta viikon olleen tuloksekas – ruokaa on heitetty hukkaan 1/3 normaalista eli vain n. 2g/oppilas.

Ympäristöagenttien päivänavaus:   

Tällä viikolla kampanjoimme ruokahävikin pienentämiseksi. Ruoka ei ole roskaa, älä siis heitä ruokaa roskikseen. Mietipä kaikkea sitä työtä, vaivaa, aikaa ja energiaa, mikä on käytetty siihen, että ruoka on valmista lautaselle. Maanviljelijän työ, kasvien ja karjan hoito, ruoka-aineiden pakkaus, kuljetus maatilalta tehtaaseen, kauppaan, kaupasta keittiöön, ruuan valmistaminen, esille laitto, lämmitys. Mietipä vaikka perunan matkaa lautasellesi, mistäpä se alkaa ja mihin se päättyy? Monenlaisia välivaiheita, työtä ja energiaa.

 Muista nämä koulun ruokalassa:

 Ruoka ei ole roskaa!
Ota sen verran kun jaksat syödä.
Aina saa hakea lisää.
Ruuasta saat ravintoaineet kasvamiseen ja kehittymiseen.
Älä ruoki hukkaa!

Kampanjoimme ruokahävikin pienentämiseksi!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s