Vertaissovittelu esittelyssä

verso

verso

Helsingin läntisille alakouluille oli yhteinen koulutuspäivä 8.10.2015 Kannelmäen peruskoululla. Tällöin jokaisen koulun piti järjestää paja, jossa esitteli oman koulunsa jotain hyvin toimivaa käytäntöä. Meidän koulumme päätti esitellä vertaissovittelutoimintaa. Erityisopettaja Kaarina Torvela ja 6. luokan oppilaat Kalle, Santeri sekä Aada ottivat asian hoitaakseen.

Pajassamme vapaaehtoiset yleisön joukosta yhdessä verso-oppilaiden kanssa olivat riitelijöinä ja sovittelivat kuivitellun riidan. Esityksen jälkeen Kalle, Santeri ja Aada kommentoivat mikä esityksessä oli ns. hyvää ajatellen sovittelua ja mikä ei sopinut sovittelun periaatteisiin. Lisäksi yleisö teki meille kysymyksiä ja tiedusteli kokemuksiamme sovittelutoiminnasta, mm. mitä haasteita on saada opettajat motivoitumaan sovittelun käyttöön ja miten oppilaat kokevat sovittelun vaikuttaneen koulun riitelyihin ja kiusaamiseen.

Kalle, Santeri ja Aada saivat kovasti kiitosta hyvistä ja asiantuntevista kommenteista ja vastauksista. Myös oppilaiden mukana olo kyseisessä tapahtumassa huomioitiin osallistavana ja positiivisena asiana.

Lisää vertaissovittelutoiminnasta: http://www.ssf-ffm.com/vertaissovittelu/

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s