Olemme YK-koulu

yk-koulu_-logo_0

 

Keskiviikkona 9.12. joukko koulumme 6.-luokkalaisia pääsi harvinaislaatuiseen tilaisuuteen: Finlandia-talolla vietettiin Suomen YK-jäsenyyden 60-vuotisjuhlaa. Tilaisuudessa oli todella arvokkaita vieraita: YK:n pääsihteeri Ban-Ki-moon, tasavallan presidentti Sauli Niinistö, pääministeri Juha Sipilä sekä ulkoministeri Timo Soini. He pitivät puheita englanniksi. Lisäksi juhlassa esiintyi mm. Signmark, joka piti puheen viittomakielellä.

Saimme kutsun juhlaan, koska olemme YK-koulu. YK on koko maailman kattava järjestö, joka pyrkii siihen, että maailma olisi turvallinen ja tasa-arvoinen. Juhlapuheissa mainittiin moneen kertaan se, että sen saavuttamiseksi tarvitaan kaikkien ihmisten ja kaikkien maiden osallistumista.

YK:n jäsenvaltiot ovat tänä syksynä hyväksyneet uudet maailmanlaajuiset tavoitteet seuraaville 15 vuodelle. Tavoitteena on mm. että kenenkään maailmassa ei tarvitsisi nähdä nälkää ja että ilmastonmuutos saataisiin pysäytettyä. Näiden tavoitteiden saavuttamiseksi meidän kaikkien täytyy tehdä töitä. Ensimmäinen askel on se, että yhteiset tavoitteet tulevat kaikkien tietoon. YK-kouluna viemme tätä viestiä eteenpäin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s