Valokuvanäyttelyssä – 6A

cartier_bresson_hyeres_france

Torstai 29.10.2015 – Rinja

Tänään oli Henri-Cartier Bresson valokuvanäyttely Ateneumissa. Henri-Cartier Bresso oli ranskalainen valokuvaaja. Hän kuvasi pienellä Leica-kameralla. Henri-Cartier kuvasi oudoista näkökulmista sekä erikoisia tilanteita. Hänellä ei ollut vain yhtä aihepiiriä jota kuvasi vaan hänellä oli monia erilaisia. Esim. kuva, missä yksi mies tirkistelee sirkustelttaan ja toinen seisoo siinä vieressä, on aivan erilainen, kuin portaikossa otettu kuva, jossa pyöräilijä menee tiellä. Siinä on kaksi täysin eri kulmasta otettua- ja eri aiheista kuvaa.

Ateneumin valokuvanäyttely – Rebecca

Menimme Ateneumiin, jossa oli kuuluisan Henrie Cartier-Bressonin ottamia valokuvia jo vuodesta 1986. Henrie Cartien-Bresson suosi 35 mm Leica-kameraa, jossa oli 50 mm linssi. Kamera oli pienehkö ja sen kanssa oli helppoa liikkua. Kuvat olivat todella kiehtovia ja Ateneum oli myös täynnä veistoksia.

Mustavalkoisten kuvien maailmassa – Jasmin

Mennessäni Ateneumiin en tiennyt ollenkaan, millainen näyttely siellä on. Aulassa ei kuulunut mitään muuta kuin kuudes luokkalaisten puheen muminaa. Ilma oli kostea. Kipitimme auditorioon, jossa oli hämärää. Kiharatukkainen nainen kertoi meille kuvien ottajasta Henri Cartier – Bressonista. Hän oli ottanut mustavalkoisia kuvia 1946 – 1970 – luvuilla. Kuvattavat aiheet olivat omaperäisiä, mutta hienoja. Astuin mustavalkoisten kuvien maailmaan, jossa oli hyvin hiljaista ja tunnelmallista. Näin ympärilläni ihmisiä, jotka katsoivat kuvia mietiskellen. Näin ihmisiä, jotka katsoessaan kuvia, loivat mieleensä satumaisen hetken kuvan avulla. En ollut ikinä ennen kokenut samaa tunnetta. Oli välillä vähän hankalaa olla rauhallisesti ja häiritsemättä muita, koska uuden kokeminen on joskus outoa, sillä ei heti saa tunnelmasta kiinni. Kuvat eivät kiinnostaneet minua ollenkaan, mutta olisi ollut mielenkiintoista tietää muiden mielipiteitä ja ajatuksia kuvista. Oli hauska kuunnella puheen muminaa ja kenkien kolinaa lattiaan.

Päivämme valokuvanäyttelyssä  – Aada

Ateneumissa oli näyttely Henri Cartier-Bressonin ottamista mustavalkoisista valokuvista. Ateneumissa oli paljon ihmisiä. Ei mikään ihme, kun oli kyseessä noin kuuluisa valokuvaaja. Mielestäni hänen tapansa ottaa kuvia oli loistava. Kuva, joka jäi mieleeni, oli ehdottomasti valokuva, missä lapset leikkivät sodan aikana tuhoutuneessa rauniossa. Toinen todella hieno kuva oli portaikon yläpuolelta otettu kuva, jossa pyöräilijä pyöräilee ohi. Näyttelyssä ei ollut todellakaan kaikkia hänen ottamiaan kuvia.

http://www.ateneum.fi/fi/henri-cartier-bresson

Kuva: Henri Cartier-Bresson: Hyères, Ranska, 1932. © Henri Cartier-Bresson / Magnum Photos

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s